Nieuws

Minder commotie rondom Oranje-oproep Janssen: 'Dat zie ik als iets positiefs'

Minder commotie rondom Oranje-oproep Janssen: 'Dat zie ik als iets positiefs'

20-09-2022 22:33

Vincent Janssen zit net als vorige interlandperiode bij de definitieve selectie van het Nederlands Elftal. De spits merkt dat deze uitverkiezing een stuk rustiger verloopt dan vorige keer, toen de aanvaller vlak na zijn huwelijk aansloot en bovendien voor het eerst sinds lange tijd werd opgeroepen.

Omdat de toen nog in Mexico spelende Janssen eerst nog zijn eigen trouwerij gepland had staan met zijn Mexicaanse verloofde, sloot de aanvaller vorige interlandperiode later aan bij Oranje. "Dat was natuurlijk een hele mooie tijd, maar ook erg hectisch", aldus de spits tegenover het Algemeen Dagblad. "Uiteindelijk hadden ik en de bondscoach elkaar aan de lijn en was het snel opgelost. Zo gaat het soms in het voetbal, sindsdien is er een hoop gebeurd."

Inmiddels speelt Janssen niet meer in Mexico, maar in de Jupiler Pro League bij Royal Antwerp FC. Een keuze waar de spits goed over nadacht. "Toen ik hoorde van dat project ben ik gaan denken. Natuurlijk speelt het mee dat ik nu dichter bij huis ben, mijn vrienden en familie zijn hier binnen 1,5 uur. Het gaat hier nu ook erg lekker en ik hoop dat ik mijn vorm van Antwerp mee kan nemen naar Oranje."

Vorige keer dat Janssen werd opgeroepen ontstond er de nodige commotie. Na een sterk optreden tegen Wales is dat ditmaal een stuk minder. "De vorige keer was er veel over mij te zeggen, er waren verschillende meningen. Die heb ik nu niet meer gehoord, dus dat zie ik als iets positiefs."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!