Nieuws

Ramalho denkt na over toekomst: 'Heb daar dus nooit op hoogste niveau gevoetbald'

Ramalho denkt na over toekomst: 'Heb daar dus nooit op hoogste niveau gevoetbald'

20-09-2022 22:11 Laatste update: 22:29

André Ramalho voelt zich momenteel nog op zijn plek in het buitenland, maar sluit niet uit dat hij ooit terugkeert naar Brazilië. De verdediger van PSV heeft nog niet op professioneel niveau gespeeld in zijn vaderland.

"Ik ben uit Brazilië vertrokken toen ik achttien jaar oud was en heb daar dus nooit op het allerhoogste niveau gevoetbald", aldus Ramalho tegenover Life After Football. De verdediger lijkt ervoor open te staan om in de toekomst terug te keren naar het land waar hij geboren werd. "Ik ben ook opgegroeid met het kijken naar alle traditionele clubs in ons land en het is iets waar ik wel over na denk."

Ramalho vertrok vanuit Brazilië naar Oostenrijk en had de nodige aanpassingsproblemen. In Nederland was dat heel anders. "Ik vergelijk niet graag wat beter of slechter is, maar ik denk dat de directe stap van Brazilië naar Nederland makkelijker zou zijn geweest dan de stap naar Oostenrijk. In vergelijking met Oostenrijkers en Duitsers zijn de Nederlanders wat opener. Dat is het voornaamste verschil. Daar kwam ik al direct bij aankomst in Eindhoven achter."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!