Nieuws

Gravenberch kijkt ogen uit bij Bayern: 'Bij Ajax nooit zoveel moeten lopen'

Gravenberch kijkt ogen uit bij Bayern: 'Bij Ajax nooit zoveel moeten lopen'

20 september - 20:25 Laatste update: 20:32
0

Ryan Gravenberch maakte deze zomer de overstap van Ajax naar Bayern München en veroverde tot op heden nog geen basisplaats bij Der Rekordmeister. De verschillen tussen beide clubs zijn duidelijk merkbaar voor de middenvelder.

Bij Ajax ging het er anders aan toe dan bij Bayern. Het grootste verschil met Ajax? "De intensiteit vooral. Alles gaat sneller. Fysiek zijn de spelers sterker. In de voorbereiding merkte ik dat al", aldus Gravenberch tegenover het Algemeen Dagblad. "Bij Ajax heb ik nooit een voorbereiding meegemaakt waarin we zoveel moesten lopen. Fysiek gaan ze in Duitsland veel verder. Dat zit vooral in de loopjes na de training. Dus als je al stuk zit, moet je nog sprints trekken en zorgen dat je binnen een bepaalde tijd blijft. Dat was pittig. Ik voel me wel fit nu."

Gravenberch kijkt zijn ogen uit bij Bayern en in de Bundesliga. "Ja, en daar geniet wel van, de power waarmee spelers hier smijten, is echt mooi om te zien. Ik denk nog steeds dat ik goed in deze competitie pas. Dat hoop ik ook snel te kunnen laten zien."

Heimwee naar Ajax heeft de middenvelder niet, maar een aantal oud-teamgenoten mist hij wel. "Ik mis de boys vooral. We zijn een hecht groepje. Deze interlandperiode zijn we een beetje verdeeld. Brian Brobbey en ik zitten hier. Devyne Rensch en Jurriën Timber zitten bij het grote Oranje. En Kenneth Taylor, die natuurlijk ook een beetje bij ons hoort, zit ook aan de andere kant."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie