Nieuws

Brobbey: 'Natuurlijk ben ik nu soms ontevreden, dat lijkt me normaal'

Brobbey: 'Natuurlijk ben ik nu soms ontevreden, dat lijkt me normaal'

20-09-2022 19:11

Brian Brobbey baalt dat hij niet bij de definitieve selectie van het grote Oranje zit. De spits van Ajax is van mening dat hij meer had moeten spelen om geselecteerd te worden door bondscoach Louis van Gaal.

Brobbey werd de afgelopen weken bij Ajax uit de basis verdreven door Mohammed Kudus. "Ik vind wel dat ik meer had moeten spelen, ja. De trainer maakt helaas andere keuzes. Dat hoort erbij", steekt de Ajacied van wal in gesprek met het Algemeen Dagblad

De twintigjarige aanvalsleider denkt dat hij van waarde kan zijn voor het Nederlands elftal als aanspeelpunt. "Vincent Janssen is ook een spits die dat op die manier kan", zegt Brobbey, die baalt dat hij niet geselecteerd is. "Misschien is het omdat ik te weinig gespeeld heb, maar het kan ook zijn dat hij vindt dat ik te weinig heb geleverd."

De Ajacied vind het lastig dat hij niet altijd speelt bij Ajax. "Natuurlijk ben ik nu soms ontevreden, dat lijkt me normaal. Iedereen die niet speelt, voelt onrust. De trainer had al gezegd te gaan rouleren. En concurrentie maakt iedereen beter. Ik moet m’n best blijven doen en naar mezelf kijken wat er beter kan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!