Nieuws

Atlético Madrid distantieert zich van racistische uitingen aan adres Vinícius Jr

Atlético Madrid distantieert zich van racistische uitingen aan adres Vinícius Jr

20-09-2022 18:53

Atlético Madrid haalt in een statement hard uit naar de eigen aanhang. Honderden supporters maakten zich afgelopen weekend schuldig aan racistische uitingen jegens Real Madrid-speler Vinícius Júnior.

"Vinícius, je bent een aap, je bent een aap", was te horen op een video die dit weekend werd gedeeld op social media. Volgens lokale media waren er ook apengeluiden te horen tijdens de wedstrijd. Atlético Madrid walgt van het gedrag van een deel van de supporters en komt met een stevig statement naar buiten.

'Atlético de Madrid veroordeelt de ontoelaatbare teksten die een minderheid van de fans buiten het stadion zongen voordat de derby werd gespeeld. Racisme is een van de grootste plagen in onze samenleving en helaas is de voetbalwereld geen uitzondering. Bij onze club is er ruimte voor fans van verschillende nationaliteiten, culturen, rassen en sociale klassen en deze fans kunnen dat imago niet aantasten', schrijft Atlético Madrid op de clubsite.

'We staan niet toe dat mensen in onze clubkleuren racistische beledigingen uiten', vervolgt de Spaanse grootmacht het statement. 'Wij hanteren een zero tolerance-beleid en zullen niet stoppen totdat we racisme uit de club hebben verbannen. We hebben contact opgenomen met de autoriteiten en zullen onze maximale medewerking bieden bij het onderzoek om de mensen te identificeren en onmiddellijk uit de club te verbannen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!