Nieuws

Rusland ook uitgesloten voor de kwalificaties van het EK-voetbal in 2024

Rusland ook uitgesloten voor de kwalificaties van het EK-voetbal in 2024

20-09-2022 17:39 Laatste update: 17:43

Rusland mag niet deelnemen aan het Europees Kampioenschap van 2024. Dat heeft het Internationaal Sporttribunaal dinsdagmiddag bekendgemaakt. Mogelijk gaan de Russen nog wel in hoger beroep.

De UEFA besloot Rusland wegens de inval in Oekraïne eerder dit jaar te schorsen tot nader order. De Europese voetbalbond is niet van plan om deze schorsing op te heffen, waardoor de Russen ook niet in actie zullen komen op het EK in 2024. De Russische bond (RFS) laat weten dat het land uitgesloten is voor de loting op 9 oktober voor de kwalificatie van dit eindtoernooi.

De Russische voetbalbond kan nog wel in hoger beroep gaan. Het Internationaal Sporttribunaal (CAS) moet het vonnis nog onderbouwen. Naar aanleiding van de uitspraak van het tribunaal wordt er besloten om al dan niet gerechtelijke stappen zal zetten tegen de uitsluiting.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!