Nieuws

Noppert onder de indruk bij Oranje: 'Hij kan iets anders dan andere jongens'

Noppert onder de indruk bij Oranje: 'Hij kan iets anders dan andere jongens'

20-09-2022 16:46

Andries Noppert kijkt zijn ogen uit bij het Nederlands elftal. De sluitpost van sc Heerenveen werd voor de eerste keer opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal bij het grote Oranje en een aantal internationals maakte veel indruk op de boomlange keeper.

"Bij Oranje staat er gewoon bizar veel individuele kwaliteit op het veld. Memphis bijvoorbeeld, die kan iets anders dan andere jongens", vertelt Noppert in gesprek met Omrop Fryslân.  "Dit is het hoogst haalbare als voetballer. Veel mensen zeggen dat dat Barcelona is of zo, maar daar kun je ook spelen zonder voor je land uit te komen. Het is fantastisch dat ik erbij zit en dat ik hier tussen loop."

Van Gaal ziet in Noppert mogelijk een rol weggelegd als penaltykiller. "Of ik wel een penaltykiller ben? Dat moeten we zien. We doen daar deze week testen voor, ik hoop dat dat goed uitpakt voor mij. Ik moet gewoon mijn ding doen, energie leveren, mezelf laten zien en meer kan ik niet doen. Dan moeten we zien of dat genoeg is om mee te gaan naar Qatar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!