Nieuws

Jong Oranje-klant Gravenberch houdt hoop op WK: 'Zestig dagen, er is nog tijd'

Jong Oranje-klant Gravenberch houdt hoop op WK: 'Zestig dagen, er is nog tijd'

20-09-2022 16:17 Laatste update: 16:51

Ryan Gravenberch zit deze interlandperiode niet bij de definitieve selectie van bonscoach Louis van Gaal. De talentvolle middenvelder heeft zich aangesloten bij Jong Oranje en houdt hoop op een oproep voor het WK in Qatar.

"Natuurlijk was ik liever bij het grote Oranje geselecteerd", reageert Graveberch in gesprek met ESPN. "Ik kan nu wel bij Jong Oranje mijn minuten maken en dat is voor mij ook wel lekker." De voormalig Ajacied vindt het jammer dat Louis van Gaal niet voor hem heeft gekozen. Hij kreeg ook geen verklaring van de bondscoach waarom hij niet is geselecteerd. Over zestig dagen is het WK, Gravenberch hoopt op een plek in de Oranje-selectie. "Ik zou dolgraag naar het WK gaan, maar we zullen het zien. Er is nog tijd in ieder geval."

De twintigjarige Amsterdammer heeft het ook naar zijn zin in München. "Ik ben blij met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui. Dat is heel gezellig en ik ga veel met hen om", zegt de middenvelder van Der Rekordmeister. "Als speler wil je natuurlijk altijd spelen, maar de trainer kiest nu voor andere jongens. Dat moet ik accepteren, al is dat soms wel lastig. Ik had wel gehoopt op meer speelminuten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!