Nieuws

Ferguson was overtuigd van komst Bellingham: 'We dachten dat hij zou komen'

Ferguson was overtuigd van komst Bellingham: 'We dachten dat hij zou komen'

20-09-2022 15:33

Jude Bellingham leek op weg naar Manchester United na een ontmoeting tussen de Engelsman zelf, Sir Alex Ferguson, Eric Cantona en Bryan Robson, zo verteld laatstgenoemde aan The Sun. Uiteindelijk koos de talentvolle middenvelder voor een avontuur bij Borussia Dortmund.

Robson speelde in de jaren tachtig en negentig voor The Red Devils en niet zonder succes. Onder andere tweemaal de Premier League en de Europacup II staan op zijn palmares. Tegenwoordig is de voormalig speler als adviseur nauw verbonden met The Mancunians. In zijn rol als adviseur had hij samen met andere prominenten als Ferguson en Cantona een ontmoeting met Bellingham en zijn familie om hem te overtuigen naar United te gaan. Na het gesprek was het vertrouwen bij Sir Alex zo hoog dat de Schot er zelf heilig van overtuigd was dat Bellingham bij United zou gaan tekenen.

Volgens Robson is Bellingham een van de talentvolste spelers voor de toekomst. "Helaas voor ons besloot hij naar Duitsland te gaan. We dachten dat we het min of meer binnen hadden. Ikzelf, Sir Alex en Eric Cantona ontmoetten hem met zijn vader en moeder in Carrington, en na die ontmoeting dachten we dat hij naar ons zou komen." Niets bleek minder waar. Bellingham groeide in de Bundesliga uit tot een van de smaakmakers en staat nu in de schijnwerpers van de absolute Europese grootmachten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!