Nieuws

Becker geeft Duitse top het nakijken als topscorer: 'Bizar is het wel, natuurlijk'

Becker geeft Duitse top het nakijken als topscorer: 'Bizar is het wel, natuurlijk'

20-09-2022 12:30 Laatste update: 13:17

Sheraldo Becker speelt de sterren van de hemel bij Union Berlin, dat verrassend koploper is in de Bundesliga. De aanvaller was drie jaar geleden nog actief bij ADO Den Haag en staat soms zelf nog te kijken van zijn eigen ontwikkeling.

Becker is één van de smaakmakers bij Union en is tot nu toe de meest productieve speler in dit Bundesliga-seizoen. De Nederlander wist in zeven wedstrijden zes keer te scoren en vier assists te leveren. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Becker terug op de afgelopen drie seizoenen bij Union, waarin hij dit seizoen namen als Sadio Mané, Leroy Sané en Marco Reus het nakijken geeft. "Wat ik daarvan vind? Nou, bizar is het wel, natuurlijk", lacht Becker.

Union staat zeer verrassend bovenaan en volgens Becker helpt het dat de ploeg geen last heeft van sterallures. "Wij zijn een kleine familieclub. Bij ons is het minder groots dan bij de topclubs uit de competitie. Soms doet het me qua faciliteiten denken aan mijn tijd bij PEC. En toch doen we het zo goed. Het heeft er ook mee te maken met dat de topclubs punten laten liggen. Maar het neemt niet weg dat het knap is van ons", stelt de aanvaller.

De club was in het seizoen 2005/2006 nog op het vijfde niveau in Duitsland te vinden en heeft enorme stappen gezet. Volgens Becker helpt de normale sfeer binnen de club en het elftal. "Weet je, wij zijn echt een team, zonder sterren die de sfeer verpesten. Wij werken keihard voor elkaar, misschien wel meer dan de spelers van grotere clubs doen. We maken enorm veel meters. Maar als je ziet dat het loont, heb je dat ervoor over", besluit Becker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!