Nieuws

Fernandes onder de indruk van Ten Hag: 'Hij heeft iets gebracht wat niemand lukte'

Fernandes onder de indruk van Ten Hag: 'Hij heeft iets gebracht wat niemand lukte'

20-09-2022 11:54

Bruno Fernandes is vol lof over Manchetser United-trainer Erik ten Hag. Volgens de Portugees heeft de Nederlandse oefenmeester discipline in de kleedkamer gebracht en vergelijkt hij hem met Jürgen Klopp en Pep Guardiola.

Erik ten Hag nam afgelopen zomer het stokje bij United over van Ole Gunnar Solskjaer. De Nederlander begon in de competitie rampzalig, maar heeft het tij inmiddels gekeerd. Bruno Fernandes ziet dat de Nederlander iets heeft gedaan wat geen enkele trainer in zijn tijd bij United voor elkaar heeft gekregen, namelijk iedereen op dezelfde pagina krijgen. "Allereerst, hij heeft een idee. Hij heeft een stijl. Je moet zijn regels volgen en daar is hij streng op. Ik hou er van", begon Fernandes in een interview met The Athletic. "Hij heeft dicipline gebracht, iets wat we denk ik in het verleden miste. Iedereen zit nu op dezelfde pagina. Iets wat Pep en Klopp al jaren doen, omdat zij stabiliteit in een club brachten. Zowel in hun keuzes op de transfermarkt als hoe je een team bouwt."

Ten Hag benoemde de technische Portugees tot aanvoerder nadat hij er voor koos eerste aanvoerder Harry Maguire op de bank te zetten. "We moeten nog steeds verbeteren en daarvoor heeft hij (Ten Hag. Red) tijd nodig om het beste uit ons te krijgen met zijn idee van spelen", ging Fernandes verder.

Ook ging de aanvallende middenvelder in op het rampzalige begin van het seizoen. In de tweede competitiewedstrijd was Brentford namelijk met 4-0 te sterk. "Je voelde het binnen het team en de supporters alsof we terug gingen naar het verleden. Iedereen voelde dat het vertrouwen weer laag was. Iedereen was niet bang, maar voelde zich niet comfortabel aan de bal. Het voelde als een geest uit het verleden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!