Nieuws

Sneijder als boegbeeld bij Fortuna: 'Heel netwerk aan mensen uit de voetballerij'

Sneijder als boegbeeld bij Fortuna: 'Heel netwerk aan mensen uit de voetballerij'

20-09-2022 11:02

Fortuna Sittard heeft grootse plannen, stelt Voetbal International. Zo moet Wesley Sneijder de ploeg komen verstreken en moet er jaarlijks gestreden worden om Europees voetbal.

VI meldt dat Sneijder een kopstuk in een meerjarenplan moet gaan worden waarbij de samenwerking met meerdere clubs gezocht wordt. De recordinternational heeft er al gesprekken op zitten met de clubleiding van Fortuna, waaronder met de nieuwe clubeigenaar Atilla Aytekin. De Turkse zakenman heeft ambitieuze plannen met de Limburgse ploeg.

Fortuna zou van plan zijn een samenwerking op te zetten met vijf of zes andere, gelijkwaardige, clubs. Aangezien Aytekin een zakenman is en geen voetbalverleden heeft moet Sneijder het boegbeeld van de club worden. "Wij zijn ervan overtuigd dat ons plan heel mooi is, maar Umut en ik komen niet uit het voetbal", vertelt Aytekin aan VI. "Het voetbal kent zijn eigen boegbeelden. Als buitenstaander word je vaak argwanend binnengehaald, hebben we al gemerkt. Dat is ook wel logisch."

Sneijder zou verantwoordelijk worden voor het uitstraling van de club. "Om ons project goed neer te kunnen zetten, willen wij nu een netwerk van mensen uit de voetballerij gaan opzetten. Met iemand als Wesley Sneijder gaan deuren veel sneller open", ging Aytekin verder. De voormalig Oranje international is niet de enige die het project moet komen verstreken. "Het is een internationaal project, waarvoor we Wesley Sneijders uit meerdere landen willen inschakelen. Er staat heel wat te gebeuren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!