Nieuws

Avontuur Suárez komt snel ten einde: 'Als de competitie voorbij is, is hij weg'

Avontuur Suárez komt snel ten einde: 'Als de competitie voorbij is, is hij weg'

20-09-2022 10:42 Laatste update: 10:48

Het avontuur van Luis Suárez bij Nacional blijft slecht beperkt tot slecht een aantal maanden. De topspits van weleer vertrekt voor het WK in Qatar al weer bij zijn oude liefde in Uruguay.  

Suárez tekende bij Nacional aangezien hij fit wilde blijven in aanloop naar het WK in Qatar. Hoewel Nacional de spits graag langer aan zich wil binden lijkt het avontuur al snel weer afgelopen.  "Als de Uruguayaanse competitie voorbij is, is Suárez weg. Zo is zijn deal nu eenmaal geregeld" vertelt clubpresident José Fuentes aan Canal10. "Zo hebben we het afgesproken. Hij heeft veel op moeten geven om hier überhaupt te komen."

In acht wedstrijden kwam Suárez viermaal tot scoren in Uruguay. Fuentes heeft nog geprobeerd om de voormalig aanvaller van Ajax en FC Barcelona langer aan zich te binden, maar zonder succes. "Ik meld dit nu alvast om geen valse hoop te creëren. Suárez zal ons verlaten. We hebben hem nog gevraagd om er een aantal maanden bij aan te plakken, maar dat gaat niet gebeuren." Uruguay zit op het WK in Qatar ingedeeld met Zuid-Korea, Ghana en Portugal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!