Nieuws

Duitse bondscoach Flick spreekt zich uit: 'WK is onterecht aan Qatar gegeven'

Duitse bondscoach Flick spreekt zich uit: 'WK is onterecht aan Qatar gegeven'

20-09-2022 08:03

Hansi Flick heeft nogmaals kritiek geuit op het feit dat het wereldkampioenschap in Qatar wordt georganiseerd. De bondscoach van het Duitse nationale elftal stelt dat het een kwalijke zaak is dat het landentoernooi in de oliestaat wordt gespeeld.

Qatar kan sinds de toewijzing van het globale toernooi al op flinke kritiek rekenen en dat heeft vooral met de slechte arbeidsomstandigheden te maken. Volgens rapporten zijn al duizenden mensen overleden tijdens de bouw van de nieuwe stadions.

Flick bekritiseert het gastland flink in gesprek met de Suddeutsche Zeitung. "Was het terecht om het WK aan Qatar toe te kennen? Deze vraag had veel eerder beantwoord moeten worden - met een nee! Feit is dat in Qatar als het gaat om mensenrechten, als het gaat om duurzaamheid, er veel niet klopt, dat is duidelijk." Duitsland zit in de poule met Japan, Spanje en Costa Rica. De Duitsers beginnen 23 november tegen Japan aan het toernooi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!