Nieuws

Verbazing om arbitraal besluit tijdens AZ-Ajax: 'Dat was donkerrood, geen twijfel'

Verbazing om arbitraal besluit tijdens AZ-Ajax: 'Dat was donkerrood, geen twijfel'

20-09-2022 07:42

Tijani Reijnders had in het duel tussen AZ en Ajax een rode kaart moeten krijgen, stellen Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk. De middenvelder greep volgens de analisten veel te hard in en maakte een bijzonder smerige overtreding op Brian Brobbey.

Brobbey schrok zelf van het incident en ging direct verhaal halen bij Reijnders, die met geel werd bespaard door de arbitrage. "Dat was donkerrood", zegt Afellay tijdens de uitzending van Studio Voetbal. "Het kan gebeuren dat je het als scheidsrechter niet ziet, maar dan zit er ook nog iemand voor de tv en die ziet dít gebeuren. Dit is toch geen discussie?", vult Van Hooijdonk hem aan.

"Als je ziet waarvoor Cambuur rode kaarten krijgt, dat zijn dezelfde situaties", vervolgt Van Hooijdonk, die wordt bijgevallen door Rafael van der Vaart. "Er wordt nu met twee maten gemeten en dat is jammer." Volgens het trio had Ajax ook een strafschop moeten krijgen in de blessuretijd na een sliding van Maxim Dekker op Lorenzo Lucca. "Hij raakt helemaal niets. De bal zie je niet beroerd worden. Het was een rare sliding, hij was veel te gretig", besluit Van Hooijdonk over Dekker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!