Transfernieuws

'Vitesse sorteert voor op vertrek Letsch, vier opvolgers in het vizier in Arnhem'

'Vitesse sorteert voor op vertrek Letsch, vier opvolgers in het vizier in Arnhem'

20-09-2022 06:55

Vitesse houdt rekening met een vertrek van trainer Thomas Letsch en heeft een lijst met vier namen om de Duitser mogelijk op te volgen. Het Algemeen Dagblad meldt dat de Arnhemmers met VfL Bochum over de afkoopsom van Letsch onderhandelen.

De krant meldt dat Edward Sturing, Joseph Oosting, Dick Schreuder en Phillip Cocu als mogelijke opties gelden. De eerste drie namen zijn al bekend met Vitesse, terwijl Cocu direct kan instappen en beschikbaar is. Sturing is momenteel hoofd jeugdopleiding in Arnhem en zou geïntereseerd zijn de functie van hoofdtrainer te gaan bekleden. Dat zou Sturing echter niet als interim-trainer willen doen.

Oosting ligt tot 2023 vast bij RKC Waalwijk en Vitesse zou om de tafel moeten met de club om de trainer los te weken. De trainer van RKC werkte wel al eerder bij de Arnhemmers als jeugdtrainer, interim-trainer en rechterhand van Letsch. Schreuder lijkt de minst logische kandidaat van de drie, gezien de trainer nog tot 2025 bij PEC Zwolle vastligt.

De verwachting is dat Letsch tijdens de interlandperiode zijn contract bij VfL Bochum ondertekent. De Duitser is sinds 2020 trainer bij Vitesse en begon sterk met de Arnhemmers, maar dat gaat nu een stuk minder. Bij Vitesse vertrokken veel bepalende spelers en ontbraken de financiële middelen om deze zomer op tijd een sterk elftal neer te zetten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!