Nieuws

Sneijder ziet dissonant bij Ajax: 'Moet je even op het bankie zetten'

Sneijder ziet dissonant bij Ajax: 'Moet je even op het bankie zetten'

20-09-2022 06:46

Wesley Sneijder was in het verleden al kritisch op Dusan Tadic en heeft zich opnieuw uitgesproken over de Serviër. De aanvoerder van Ajax maakt een mindere periode door en moet volgens de recordinternational op de bank worden gezet door trainer Alfred Schreuder.

De vleugelspeler heeft de laatste tijd wat meer moeite met zijn tegenstanders, maar overlegt alsnog uitstekende cijfers in de Eredivisie. Volgens Sneijder zou Schreuder er goed aan doen de ervaren Serviër wat rust te gunnen. "Ik heb het al vaker aangegeven. Het begint nu gênant te worden", stelt Sneijder bij Veronica Offside. "Bij dat moment met Bruno Martins Indi, waarbij hij in zijn rug werd gelopen en vervolgens over het veld rolde en op het veld sloeg. Iedereen wegduwen, naar de scheidsrechter kijken.. Er gebeurde helemaal niets. Je ziet al dat hij het helemaal kwijt is. Die moet je even uit z'n lijden verlossen. Even op het bankie, effe zitten."

Volgens de oud-voetballer kan het gebeuren dat Tadic nu een mindere periode beleeft, maar is het wel een kwalijke zaak dat de speler op geen enkel moment kan worden gewisseld. "Je kunt ook een aanvoerder buiten het veld zijn, hè. Dan ben je een topaanvoerder. Hij heeft het even niet. Dat is niet erg, want hij heeft het heel lang wél gehad. Geef andere jongens een kans, man. Hij moet er weer keihard aan trekken en hopen dat hij het oppakt", besluit Sneijder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!