Nieuws

Speler racistisch bejegend: Rooney meedogenloos en wisselt boosdoener direct

Speler racistisch bejegend: Rooney meedogenloos en wisselt boosdoener direct

19-09-2022 23:47 Laatste update: 23:52
1

DC United-trainer Wayne Rooney oogst volop lof door zijn handelen rondom een vermeende racistische opmerking van een speler van zijn ploeg. DC United-aanvaller Taxi Fountas zou tijdens een wedstrijd een racistische uitlating hebben gedaan en werd direct door zijn trainer gewisseld.

Tijdens de wedstrijd tussen DC United en Inter Miami CF zou Fountas een racistische opmerking hebben gemaakt jegens Inter-verdediger Damion Lowe. De trainers van beide ploegen moesten zich daarna melden bij de scheidsrechter. Miami-trainer Phil Neville opperde om de wedstrijd te staken, maar Rooney kwam met een andere oplossing. De Engels recordinternational besloot zijn aanvaller er direct af te halen aangezien hij niet gediend was van de opmerkingen.

Rooney en Neville speelde samen in het Nationale elftal en bij Manchester United. Na afloop sprak Neville op de persconferentie vol lof over zijn voormalig ploeggenoot. "Er was een racistische opmerking en dat is onacceptabel", begon de trainer. "Er werd een woord gebruikt waarvan ik denk dat het onacceptabel is in deze maatschappij. Ik denk dat het, het ergste woord in de wereld is. Er is geen plaats voor racisme op een voetbalveld of in de maatschappij. Ik moet het uiterste respect geven aan Wayne Rooney voor het correct afhandelen van de situatie op de manier waarop hij het deed. Wat hij vandaag deed was belangrijker dan iedere goal die hij ooit heeft gescoord."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie