Nieuws

'Barcelona hengelt naar Madrileen die komende zomer transfervrij moet overkomen'

'Barcelona hengelt naar Madrileen die komende zomer transfervrij moet overkomen'

19-09-2022 23:26 Laatste update: 23:34

Mundo Deportivo stelt dat FC Barcelona van plan is een poging te wagen om Marco Asensio binnen te hengelen. De aanvaller van Real Madrid zit vaker op de bank dan hem lief is en is over een jaar transfervrij op te halen.

Asensio speelt al zeven seizoenen bij De koninklijke, maar komt dit seizoen nauwelijks voor in de plannen van trainer Carlo Ancelotti. De aanvaller betrad slechts tweemaal het veld als invaller in de competitie en zou daar ontevreden over zijn. Barcelona hoopt aan het eind van het seizoen te profiteren en hem transfervrij te contracteren. De Catalanen zijn zeer gecharmeerd van zijn 'leeftijd, kwaliteit en tactische veelzijdigheid', schrijft de krant. Daarnaast zou Barcelona nog een lange carrière in het verschiet zien liggen voor de Spanjaard.

Afgelopen seizoen versterkte Barcelona zich al met enkele aanvallers van wereldformaat. Zo vertrokken Ferran Torres, Raphina en Robert Lewandowski naar de Catalaanse hoofdstad. Daarnaast beschikt de ploeg van trainer Xavi Hernández nog over Ansu fati, Memphis Depay en Ousmane Dembélé.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!