Nieuws

Lewandowski op Ballon d'Or-jacht: 'De weg bij Barça is korter dan bij Bayern'

Lewandowski op Ballon d'Or-jacht: 'De weg bij Barça is korter dan bij Bayern'

19-09-2022 21:25 Laatste update: 23:04

Robert Lewandowski zit goed in zijn vel bij FC Barcelona. De Pool vond het niet gemakkelijk om de overstap te maken, maar acht de kans om de Ballon d'Or in Catalonië te winnen groter dan bij Bayern München.

Lewandowski is het scoren nog niet verleerd na zijn overstap en is op dreef in LaLiga. Met acht doelpunten in zes wedstrijden staat de Pool bovenaan de topscorerslijst in Spanje. "Ik voel me heel goed. De aanpassing is erg goed geweest. Ik weet dat het niet gemakkelijk was om hier te komen, maar nu ben ik bij Barça. Dat is waar ik wil zijn en dat is het belangrijkste. Zonder twijfel zijn het nieuwe en zeer interessante ervaringen", vertelde Lewandowski op de persconferentie bij het Poolse Nationale elftal.

Dat de Poolse topschutter blaakt van het zelfvertrouwen is duidelijk. Nadat Lewandowski jarenlang topscorer werd in de Bundesliga en het ook in Europa liet zien, wil de aanvaller nog een prijs toevoegen aan zijn indrukwekkende palmares. "Ik weet dat Barcelona het team is waar de meeste spelers de Ballon d'Or hebben gewonnen. Ik denk dat de weg naar de Ballon d'Or korter is bij Barça dan bij Bayern."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie