Nieuws

Fikse kritiek op scouting PSV: 'Het is hier geen kuuroord of opleidingselftal'

Fikse kritiek op scouting PSV: 'Het is hier geen kuuroord of opleidingselftal'

19-09-2022 18:36
1

Aad de Mos meent dat er niet alleen naar John de Jong gekeken moet worden wat betreft het technisch beleid bij PSV. Ook het scoutingsapparaat moet op de schop volgens de oud-trainer. Wel zag hij een absolute uitblinker bij de Eindhovenaren tegen Feyenoord.

Everton-huurling Jarrad Branthwaite viel in positieve zin op bij de Eindhovenaren. "Hij speelde een geweldige wedstrijd. Je mag hem er nooit meer uithalen. Die jongen is positioneel erg sterk. Door die jongen krijgt PSV vertrouwen in de verdediging", aldus De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

Ondanks dat De Mos lyrisch is over de verdediger, krijgt de scouting van PSV de wind van voren. "Timo Baumgartl kwam voor twaalf miljoen. Antony kwam ook voor twaalf miljoen naar Ajax. De internationale scouting moet een keer nadenken, of ze het wel goed genoeg doen voor de internationale top."

Er moet veel veranderen bij de Eindhovenaren, denkt De Mos. "Als je Ajax voorbij wil, moet je kwaliteit halen en geen kwantiteit. PSV is geen kuuroord, het is hier geen opleidingselftal. Er moeten spelers gehaald worden, van wie gedacht wordt dat ze over een aantal jaar vijftig à zestig miljoen euro waard zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!