Nieuws

Noppert in beeld na 'Noppert in Oranje', Bijlow en Scherpen melden zich deze week

Noppert in beeld na 'Noppert in Oranje', Bijlow en Scherpen melden zich deze week

19 september - 17:18 Laatste update: 17:27
2

Louis van Gaal heeft op de persconferentie uitgelegd hoe Oranje bij Andries Noppert is gekomen als potentiële doelman. Ook meldt de bondscoach dat Justin Bijlow en Kjell Scherpen deze week langskomen om wat tests af te leggen.

Noppert kwam op een bijzondere manier op de radar bij Oranje. "De eerste keer dat ik van hem hoorde, was toen hij nog bij Go Ahead Eagles speelde. Toen scandeerde het publiek: Noppert in Oranje. Dat was grappig. Ik kende hem wel, maar niet goed genoeg. Daarna kreeg ik hem beter in de gaten, maar de keeperstrainer, Frans Hoek, is hem beter gaan volgen. Dan krijg ik de rapportages. Uiteindelijk vergelijk ik en beslis ik. Pasveer en Noppert wilde ik leren kennen. Een keeper heeft een belangrijke functie", aldus Van Gaal. "Of hij gaat spelen? Dat is een vraag voor jou en een weet voor mij."

Keeperstrainer Peter Murphy komt het Nederlands Elftal deze week ondersteunen. "Hij gaat allerlei tests doen met de spelers, maar ook testen hoe je de tegenstander in verlegenheid kan brengen. Wij hopen dat in de praktijk te kunnen uitvoeren. Dat zijn twee of drie trainingssessies. Ik moet dat verbinden met elf tegen elf en dan gaan we ook de keepers testen. Bijlow en Scherpen komen op dinsdag. Zij moeten dan die penalty's stoppen."

"Het gaat niet alleen om kwaliteiten op het veld, het gaat ook om gedrag. Op het WK moet je vier weken op elkaars lip zitten, dan moet je een bepaalde persoonlijkheid hebben om dat te ondergaan. Ik selecteer spelers, die dat met elkaar kunnen", geeft Van Gaal toelichting op zijn definitieve selectie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie