Nieuws

'Een ding is duidelijk, niet Brands maar de rvc is op dit moment de baas bij PSV'

'Een ding is duidelijk, niet Brands maar de rvc is op dit moment de baas bij PSV'

19-09-2022 16:13

Er is momenteel een heuse revolutie gaande bij PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. De regionale krant stelt dat de macht bij de Eindhovenaren verschoven is naar de raad van commissarissen. Algemeen directeur Marcel Brands moet vanaf nu naar de rvc luisteren.

Vorige week vertrok technisch directeur John de Jong wegens een vertrouwensbreuk en sindsdien is er een complete bestuurscrisis gaande. Het werd eerder al duidelijk dat Brands liever had gezien dat De Jong was gebleven, maar de algemeen directeur kon een vertrek niet voorkomen. Brands zei bovendien dat het vertrek van De Jong niets met het niet verkopen van Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré te maken had, terwijl het ED anders meldde. De krant stelt dat de rvc flinke transferinkomsten eiste. De Jong is aangekeken op het feit dat die er uiteindelijk niet kwamen.

'Uit de hoek van De Jong valt te beluisteren dat hij de situatie als een interne ego-strijd heeft beschouwd, waarbij hij is afgerekend op het niet uitvoeren van een eis van de raad van commissarissen van PSV', schrijft het ED. De directie en De Jong zouden een Gakpo-bod van 43 miljoen euro uitgebracht door Leeds United 'niet indrukwekkend genoeg' hebben gevonden. De Jong voelde zich daardoor gesteund door de directie toen het bod werd afgewezen.

'Een ding is duidelijk, niet Marcel Brands maar de rvc is op dit moment de baas bij PSV en er is een aardige revolutie ontketend, met het vertrek van bijna het complete directieteam in een jaar. Daarmee is niet alleen de algemeen directeur, maar ook de rest van het directieteam vogelvrij op het moment dat de commissarissen ontevreden zijn.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!