Nieuws

Cambuur akkoord met voorstel van aanklager, Henk de Jong mist topper tegen PSV

Cambuur akkoord met voorstel van aanklager, Henk de Jong mist topper tegen PSV

19-09-2022 15:20 Laatste update: 15:23

De aanklager betaald voetbal heeft SC Cambuur-trainer Henk de Jong een voorstel gedaan van een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. In het duel tussen RKC Waalwijk en Cambuur ging het zaterdag mis en dat leidde tot drie rode kaarten. 

Naast de schorsing van De Jong zijn ook Alex Bangura en Mees Hoedemakers geschorst. De twee spelers zijn drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Cambuur heeft via de officiële kanalen laten weten akkoord te gaan met het voorstel van de aanklager betaald voetbal. 

'Zowel de club als de betrokkenen zijn inmiddels akkoord met dit voorstel en daarmee ontbreken de spelers bij de wedstrijden tegen PSV (thuis, zaterdag 1 oktober) en Go Ahead Eagles (uit, zondag 9 oktober) en de hoofdtrainer alleen bij het duel tegen PSV', valt te lezen op de clubsite van Cambuur. 

Hoedemakers moest het veld al na acht minuten verlaten in het duel. De bezoekers uit Leeuwarden kwamen desondanks op voorsprong. Jamie Jacobs kreeg na ruim een half uur een gele kaart en dat zindde De Jong niet, die verhaal kwam halen en een rode kaart ontving na het uiten van 'forse krachttermen'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!