Nieuws

'Lastige opgave voor Schreuder, irritaties nemen toe op de bank van Ajax'

'Lastige opgave voor Schreuder, irritaties nemen toe op de bank van Ajax'

19 september - 12:26 Laatste update: 12:33
2

Alfred Schreuder staat voor een lastige opgave bij Ajax na de nederlagen tegen FC Liverpool en AZ Alkmaar. De irritaties nemen toe op de bank van de Amsterdammers, gezien het slappe spel dat de basiself de afgelopen week op de mat legde. 

In Kick-off, de podcast van De Telegraaf, wordt de uitdaging van Schreuder besproken. Ajax-watcher Mike Verweij stelt dat de wisselspelers van de landskampioen zich opvreten op de bank. "Schreuder neemt toch een aantal pittige beslissingen. Brian Brobbey zit op de bank, Davy Klaassen zit op de bank. Er zijn allerlei nieuwelingen gekomen, van Kaplan tot Grillitsch. Dat zijn jongens die naar Amsterdam zijn gekomen met de hoop en de illusie dat ze ooit zouden spelen."

"Als de resultaten dan uitblijven, zal je dat moeten managen", vervolgt Verweij. "Het vervelende voor Schreuder is dat Napoli van Liverpool won. Als Ajax thuis van Napoli verliest, ben je zo goed als uitgeschakeld. Dan komt hij wel onder druk."

Klaassen maakte zich onlangs hard voor zijn gebrek aan speeltijd. "Davy is een heel correcte jongen en die zal daar nooit te ver in gaan. Er komt echter wel een WK aan, dus ik snap hem wel", stelt Verweij over de gebrekkige speeltijd van Mister 1-0. "Hij heeft altijd alles gespeeld bij Ajax en is altijd nuttig geweest. Er komen nu al wat mensen die zeggen: hoort hij wel bij Oranje? Dat krijg je als je niet speelt bij Ajax", besluit Verweij. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie