Nieuws

'Bassett maakt nog geen indruk, MLS-club kan huurdeal van speler intrekken'

'Bassett maakt nog geen indruk, MLS-club kan huurdeal van speler intrekken'

19-09-2022 11:15

Cole Bassett maakt nog geen indruk bij Fortuna Sittard en moet in de winter mogelijk terugkeren naar Colorado Rapids. De Major League Soccer-club heeft in het doorverhuurcontract van de speler een minimum aantal speelminuten opgesteld en daar lijkt de Amerikaan voorlopig nog niet aan te voldoen. 

Dat weet het doorgaans goed geïnformeerde 1908 te melden. Bassett werd in januari van dit jaar anderhalf seizoen gehuurd door Feyenoord. De Rotterdamse club bedong ook een optie tot koop en verhuurde de speler onlangs door aan Fortuna Sittard. Bassett weet bij Fortuna echter geen indruk te maken en zat de afgelopen twee wedstrijden al op de bank. 

Fortuna speelt tot de winterstop nog acht wedstrijden en Bassett moet in die duels minuten gaan maken. Is dat niet het geval, dan kan Colorado Rapids de huur intrekken en de speler in de winter laten terugkeren. Feyenoord behoudt in dat geval overigens wel de optie tot koop, die in de zomer van 2023 kan worden gelicht. Bassett speelde al ruim 4800 minuten voor de Rapids, bij Fortuna staat de teller op 179 minuten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!