FC Barcelona wint van Villarreal, Xavi en Emery maken ruzie over abitrage

28-11-2021 10:58

FC Barcelona heeft zaterdag met 1-3 gewonnen op bezoek bij Villarreal. Frenkie de Jong en Memphis Depay namen de eerste twee goals van de Blaugranas voor hun rekening. Barça-trainer Xavi en zijn collega-coach bij Villarreal Unai Emery, kregen het verbaal met elkaar aan de stok.

De bezoekers uit Catalonië hadden het lastig op bezoek bij El Submarino Amarillo. Arnaut Danjuma had een goede mogelijkheid toen hij in de eerste helft de bal tussen de palen leek te schieten. Gerard Piqué beroerde de hand met zijn bal. Tot ontsteltenis van Emery ging de bal niet op de stip. In de tweede helft had Villarreal opnieuw recht op een penalty, toen Rául Albiol overduidelijk omvergetrokken werd.

Even daarvoor was Barça op voorsprong gekomen dankzij Frenkie de Jong. De middenvelder tikte eenvoudig binnen, nadat keeper Gerónimo Rulli de bal niet klemvast had. Samuel Chukwueze verzorgde de gelijkmaker in de 76e minuut, waarna het slotakkoord aan de Cataloniërs was. Vlak voor tijd schoot Memphis Depay knap raak, na een lange bal van doelman Marc-André ter Stegen. Diep in de blessuretijd schoot Philippe Coutinho een strafschop raak en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

Na afloop liepen de gemoederen hoog op tussen beide trainers. Het Spaanse medium Marca schrijft dat Emery kwaad was op de beslissingen van de arbitrage. "Zoals altijd geven ze het aan jou, ze geven het aan jou", zou de ex-coach van Arsenal naar Xavi geroepen hebben. In de spelerstunnel zou onenigheid zijn ontstaan tussen assistenten van Villarreal en Barça tegen over elkaar. De politie zou ingegrepen hebben om beide kampen uit elkaar te halen.