Nieuws

Onbegrip voor Van Gaal: 'Je maakt mij niet wijs dat Pasveer beter is dan Bijlow'

Onbegrip voor Van Gaal: 'Je maakt mij niet wijs dat Pasveer beter is dan Bijlow'

19-09-2022 10:39
4

Rafael van der Vaart kan er niet bij dat Justin Bijlow ten koste van Remko Pasveer is thuisgelaten voor de Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal. De oud-voetballer en analist is van mening dat de Feyenoorder in de selectie moet zitten. 

Tijdens de uitzending van Studio Voetbal vreet Van der Vaart zich op door de keuzes van Van Gaal. De bondscoach koos Jasper Cillessen, Mark Flekken, Andries Noppert en Remko Pasveer als zijn sluitposten. "Dat hij niet is opgeroepen, vind ik raar en had ik niet verwacht", zegt Van der Vaart over Bijlow. "Hij is fit en keept prima. Hij heeft een paar foutjes gemaakt, maar dat wil toch niet zeggen dat je er meteen niet meer bij zit? Maken die andere keepers dan wel een zekere indruk? We hebben op dit moment niet één uitgesproken nummer 1. Dan ben je als coach toch zoekende", verzucht Van der Vaart.

Jeroen Stekelenburg is eveneens verbaasd dat Van Gaal zijn voormalige nummer één zomaar laat vallen. "Hij zat bij de voorselectie, dus was toen kennelijk nog in beeld. Daarna maakt hij die fout in Rome, dat kan gebeuren. Maar dit is wel gek. Het leek een strijd tussen Cillessen en Bijlow wie de eerste keeper zou worden - een jaar geleden was Bijlow nog eerste keeper", besluit de analist. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s