Nieuws

Schreuder steunt verdediger na dure fout: 'Hier wordt hij een grote kerel van'

Schreuder steunt verdediger na dure fout: 'Hier wordt hij een grote kerel van'

19-09-2022 10:15

Alfred Schreuder maakt zich hard voor Devyne Rensch na de nederlaag van Ajax op AZ Alkmaar. De rechtsback maakte een dure fout bij de gelijkmaker van de Alkmaarders, maar volgens de oefenmeester kan Rensch er vooral lering uit trekken. 

Ajax kwam vroeg op voorsprong in het AFAS Stadion en leek de zaken onder controle te hebben, maar de Alkmaarders kwamen vlak voor rust langszij. Rensch probeerde met een sliding een pass te onderschappen, maar zijn actie mislukte, wat in de gelijkmaker resulteerde. Na afloop van het duel is Schreuder mild voor de back. "Hij moet zich er overheen zetten en hier wordt hij een grote kerel van", stelt Schreuder op het persmoment, opgetekend door Voetbal International.

Rensch ontwikkelde zich vorig seizoen sterk, maar stagneerde in de seizoensvoorbereiding. De laatste tijd was de rechtsback just weer bezig aan een opmars. "Devyne heeft een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen maanden. In het begin kreeg hij wat kritiek en een mindere wedstrijd hoort bij zijn ontwikkeling, al wil je dat liever niet zien", is Schreuder van mening. 

De spelers van Ajax waren kritisch op de rol van scheidsrechter Bas Nijhuis. Overtredingen van Édson Álvarez en Tijani Reijnders hadden makkelijk met rood kunnen bestraft, maar de arbiter hield de rode prenten op zak. "Ik hoorde wel wat in de kleedkamer, maar we moeten niet naar de scheidsrechter wijzen. We hebben geen recht van spreken als we zelf niet leveren", besluit Schreuder. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!