Nieuws

'Memphis verbaast Xavi: 'koppige' aanvaller wil koste wat kost slagen bij Barça'

'Memphis verbaast Xavi: 'koppige' aanvaller wil koste wat kost slagen bij Barça'

19-09-2022 08:10 Laatste update: 10:34

Barcelona-coach Xavi Hernández is sterk onder de indruk van Memphis Depay. Dat brengt de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo op maandag. Memphis verscheen op zaterdag tegen Elche aan de aftrap en was trefzeker in een 3-0 overwinning.

Xavi zou vooral gecharmeerd zijn van de houding van Memphis, maar ook van zijn professionalisme en zijn wil om zich te bewijzen in het shirt van de Catalanen. Verder zou Xavi hem mentaal sterk vinden. Wetende dat hij te maken heeft met veel concurrentie bij Barcelona, houdt hij zichzelf toch knap op de been. In Spanje spreekt men van 'koppigheid' om te slagen bij de spits. 

Na een onzekere zomer met de vraag of er nog wel plek is bij Barça voor Memphis, lijkt de Nederlander de weg omhoog te hebben gevonden. Tegen Elche startte de Nederlander voor de tweede keer op rij. En met succes: hij scoorde de 2-0 op aangeven van Álex Balde. Na sterk weg te hebben gedraaid, haalde hij vervolgens verwoestend uit om de score te verdubbelen.

Memphis Depay gaat zich deze week opmaken voor wedstrijden tegen Polen en België met het Nederlands elftal. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!