Real Madrid neemt koppositie weer over in Spanje na overwinning op Atlético Madrid

19-09-2022 07:30

Real Madrid heeft op zondagavond goede zaken gedaan in La Liga. Los Blancos wist met 1-2 te winnen van stadsgenoot Atlético Madrid. Daarmee heeft het nog altijd een perfecte reeks in de Spaanse competitie.

Het eerste kwartier was Atlético Madrid de bovenliggende partij, maar in de achttiende minuut was het Rodrygo Goes die de score opende in het Wanda Metropolitano na een schitterende assist van Aurélien Tchouameni: 0-1.

Ancelotti en zijn mannen namen in de 36e minuut verder afstand van de thuisploeg. Het was Federico Valverde die 0-2 maakte. In de slotfase van de wedstrijd wist Mario Hermoso, die later nog rood kreeg, wat terug te doen uit een corner, maar daar bleef het bij.

Real Madrid staat eerste in La Liga met achttien punten uit zes wedstrijden, de maximale score. Op plek twee in de ranglijst staat FC Barcelona met 16 punten. De ploeg van Frenkie de Jong en Memphis Depay wist op zaterdagmiddag 3-0 te winnen van Elche in het eigen Spotify Camp Nou.