AZ wint in eigen huis van zwak Ajax, PSV de nieuwe koploper van de Eredivisie

18-09-2022 18:39 Laatste update: 19:05
1

AZ heeft in eigen huis de topper tegen Ajax met 2-1 gewonnen. De Alkmaarders kwamen in de eerste helft op achterstand, maar draaide de wedstrijd voor rust nog volledig om.

AZ heeft in eigen huis gewonnen van Ajax. De Alkmaarders kwamen sterk voor de dag en hadden de wedstrijd voor het grootste gedeelte onder controle. In de eerste helft was het nog Mohammed Kudus die Ajax op voorsprong zette. Echter bepaalde de laatste vijf minuten voor rust de eindstand van de wedstrijd. Mees de Wit scoorde in de veertigste minuut na een fout van Devyne Rensch. De verdediger van Ajax gleed over de bal heen waarna De Wit één-op-één ging met Ajax-doelman Ramko Pasveer en verzuimde niet te scoren. Vlak voor rust verdubbelde Jens Odgaard de score voor de Alkmaarders waardoor AZ met een 2-1 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft kregen beide ploegen meerdere kansen om te scoren, maar beide ploegen verzuimde dat. Lange tijd kreeg AZ de beste kansen maar de derde treffer voor de Alkmaarders bleef uit. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de druk van Ajax toe. De Amsterdammers kregen meerdere kansen op de gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Door het verlies van Ajax neemt PSV de koppositie in de Eredivisie over.