Union Berlin koploper na overwinning op Wolfsburg bij rentree Baumgartl

18-09-2022 18:15 Laatste update: 18:19
1

Timo Baumgartl heeft zijn eerste mintuten in het shirt voor Union Berlin weer gespeeld na maanden afwezigheid. De verdediger zag zijn ploeg met 2-0 winnen tegen Vfl Wolfsburg waardoor Union nu koploper is van de Bundesliga.

Een half jaar geleden werd bij Baumgartl een tumor ontdekt in zijn testikels. Na een operaties en een maandenlange revalidatie keerde de verdediger zondagmiddag weer terug bij Union. De 26-jarige mandekker mocht zelfs in de basis beginnen. De huurling van PSV zag zijn ploeg in de tweede helft op voorsprong komen door een doelpunt van Jordan Siebatcheu. In het laatste kwart van de wedstrijd tekende Bundesliga-topscorer Sheraldo Becker voor het tweede doelpunt voor Union. Hiermee komt de teller op zes doelpunten te staan voor de aanvaller.

Door de overwinning van Union Berlin staan ze nu aan kop in de Bundesliga. Na het puntverlies zaterdagmiddag van Bayern München tegen FC Augsburg bedraagt de voorsprong op de Zuid-Duitsers nu vijf punten. De voorsprong op Borrusia Dortmund bedraagt slecht twee punten.