PSV wint topper tegen Feyenoord, Gakpo belangrijk met goal en 'assist-hattrick'

18-09-2022 16:24
3

PSV heeft in een vermakelijk duel met Feyenoord aan het langste eind getrokken. De Eindhovenaren wonnen mede door een goal en drie assists van Gakpo met 4-3 van de Rotterdammers.

Het eerste kwartier van de topper was voor Feyenoord. Al in de derde minuut kwamen de Rotterdammers op voorsprong via een vogelvrij staande Idrissi, die de bal kreeg van Jahanbakhsh. PSV ging daarna direct op zoek naar de gelijkmaker, maar was zoekende. In de zestiende minuut kwam de ploeg uit Eindhoven uit een corner op gelijke hoogte. Branthwaite kwam naar de eerste paal en tikte geweldig raak.

PSV beleefde daarna een sterke fase waarin het veel kansen kreeg. Het aanvallen wierp in de 25e minuut zijn vruchten af toen Gakpo op aangeven van Xavi Simons op kenmerkende wijze de 2-1 kon binnenschuiven. De Eindhovenaren leken met een voorsprong de rust in de gaan, maar vlak voor tijd werd PSV verrast door een goal van Danilo. De Braziliaan kreeg de bal voor zijn voeten na een fout van Benítez en Obispo, waarna hij koeltjes raakschoot.

Vlak na rust deed PSV wat Feyenoord eerder deed: snel scoren na het fluitsignaal. Het was Til die zijn oude ploeg pijn deed na een goede voorzet van Gakpo: 3-2. Ook na rust was PSV de betere ploeg, maar Feyenoord ging wel steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er in de 73e minuut via aanvoerder Kökcü, die van afstand raak knalde. De bal werd onderweg nog wel getoucheerd.

In de 82ste minuut was het toch weer PSV dat op voorsprong kwam uit een corner, die het onterecht toegekend kreeg. Obispo torende boven iedereen uit en kopte raak. De verdediger raakte daarbij geblesseerd aan het hoofd door een botsing met Trauner en moest het veld verlaten. Met zijn goal bepaalde de verdediger wel de eindstand op 4-3.

Door de overwinning van PSV staat het op de tweede plaats in de Eredivisie met achttien punten. Feyenoord staat derde met 16 punten.