Nieuws

Xavi verandert wederom opstelling voor thuisduel tegen Villareal

Xavi verandert wederom opstelling voor thuisduel tegen Villareal

27-11-2021 20:35 Laatste update: 21:00

De tweede competitiewedstrijd voor Xavi Hernández als trainer van FC Barcelona staat zaterdagavond op het programma. De tegenstander in Estadio de la Cerámica is Villareal, dat op een twaalfde plaats terug te vinden is. De negentienjarige Abde Ezzalzouli start onder Xavi voor het eerst in de basis. 

De grote verrassing in de opstelling van vorige week tegen Espanyol (1-0) was de nog jongere Ilias Akhomach. Ezzalzouli maakte als invaller meer indruk dan Akhomach en dat heeft hem zaterdagavond dus een basisplaats opgeleverd. Ousmane Dembélé, die afgelopen dinsdag in het Champions League-duel met Benfica (0-0) na lange tijd weer eens inviel, moet het wederom doen met een plek op de bank. Er was nogal wat te doen om de Franse rechtsbuiten, die meerdere malen te laat is gekomen op de training en daarvoor ook een boete heeft gekregen.

Frenkie de Jong en Memphis Depay staan gewoon in de basis bij de Catalaanse ploeg en bij de tegenstander is Danjuma Groeneveld in de opstelling terug te vinden. Sergiño Dest begint op de bank, hij kampte de afgelopen weken met rugklachten.

De laatste nederlaag van Barcelona tegen Villareal dateert alweer uit 2008, de laatste 26 wedstrijden wist de 26-voudig landskampioen ongeslagen te blijven. De aftrap is zaterdagavond om 21.00 uur.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Araújo, Piqué, García; Frenkie de Jong, Busquets, Nico González, Gavi; Ezzalzouli, Depay, Alba.

Opstelling Villarreal: Rulli; Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza; Capoue, Trigueros, Parejo; Moi Gómez; Yeremi, Danjuma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!