Nieuws

Weelde voor Van Bommel bij Antwerp: 'Negen overwinningen, dat is niet normaal

Weelde voor Van Bommel bij Antwerp: 'Negen overwinningen, dat is niet normaal"

18-09-2022 11:06

Mark van Bommel kent nog steeds een uitstekende start bij Royal Antwerp FC dit seizoen. De trainer won álles in de Jupiler Pro League en gaat met een goed gevoel richting de interlandbreak. Toch ziet de oud-trainer van PSV wel verbeterpunten.

Royal Antwerp FC won vrijdagavond tegen RFC Seraing voor de negende (!) keer op rij. De ploeg van Van Bommel staat daardoor stijf bovenaan in de Jupiler Pro League met 27 punten. KRC Genk kan zondag op 22 punten komen. "De eerste helft, tot aan de tegengoal, is misschien een van onze beste helften tot nu toe", aldus Van Bommel, geciteerd door Sporza. "Daarna is het zoals zo vaak dit seizoen: de jongens kunnen vechten. Dat is wel een kwaliteit van dit elftal, maar ik had het als trainer gewoon sneller willen beslist hebben. Je moet 3-1 maken."

Alleen in de play-offs voor de Conference League verloor Van Bommel één keer van Istanbul Basaksehir. Verder speelde hij in de eerdere rondes van het toernooi twee keer gelijk en verder won Antwerp alles onder de leiding van de coach. "De reeks van overwinningen leeft wel in de kleedkamer. Als je negen keer op rij wint, dat is niet normaal", aldus Van Bommel.

Na de interlandperiode neemt Antwerp het zondag 2 oktober in een uitduel op tegen KV Kortrijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!