Nieuws

El Ghazi wil belangrijk zijn voor PSV: Dat is iets waar ik aan moet werken

El Ghazi wil belangrijk zijn voor PSV: "Dat is iets waar ik aan moet werken"

18-09-2022 10:51

Anwar El Ghazi keerde deze zomer terug in Nederland bij PSV. Zondag staat de eerste topper op het programma tegen Feyenoord. De aanvaller hoopt belangrijk te zijn voor zijn ploeg.

El Ghazi vertrok in 2016 bij Ajax en kwam achtereenvolgens voor OSC Lille, Aston Villa en Everton uit. "Ik heb altijd het idee gehad om ooit terug te keren in Nederland", aldus El Ghazi tegenover de NOS. "Nederland is gewoon mijn land. Hier ben ik geboren en getogen. Dat idee had ik wel om terug te komen, maar niet bij welke club."

Uiteindelijk was het PSV dat hem de kans bood om terug te keren in Nederland. De ploeg waartegen hij zijn laatste Eredivisie-doelpunt maakte voor Ajax in het met 0-2 gewonnen uitduel in 2016. "Ik was superblij met de interesse van PSV", aldus El Ghazi. "De manier van voetballen bevalt me erg. Het is een warme club met leuke supporters."

De Marokkaans Nederlandse aanvaller hoopt snel belangrijk te zijn voor zijn ploeg. Na zijn geweldige eerste Premier League-seizoen bij Aston Villa viel de technicus ver terug. "Dat is iets waar ik aan moet werken", aldus El Ghazi. "Ik wissel goede wedstrijden af met mindere momenten. Ik moet keihard mijn best doen, meer kan ik niet doen."

Tegen Feyenoord hoopt El Ghazi het tij te keren. "Dat is het mooie aan voetbal. Het moment kan zo draaien. Wie weet wacht zondag mijn eerste doelpunt." Zondag om 14.30 staat het duel tussen de Nederlandse grootmachten op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!