Nieuws

Kudus: 'Ik weigerde niet te trainen bij Ajax, maar ik zat met psychische dingen'

Kudus: 'Ik weigerde niet te trainen bij Ajax, maar ik zat met psychische dingen'

18-09-2022 10:31
0

Mohammed Kudus moest het vorig jaar voornamelijk doen met invalbeurten bij Ajax, maar dit jaar loopt heel anders voor de Ghanees. Na de wedstrijd tegen Liverpool twee jaar geleden had de middenvelder annex aanvaller het moeilijk bij de Amsterdammers.

Kudus veroverde na zijn komst direct een basisplaats, tot hij langdurig geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen Liverpool. "Toen ik twee jaar geleden tegen Liverpool speelde lag ik er al na zes minuten uit met een blessure. Ik heb nu de hele wedstrijd uitgespeeld en gescoord. Dat was een opluchting, door wat er twee jaar geleden is gebeurd. Je ziet hoe blij de mensen in Ghana zijn vanwege hoe ik speel. Het inspireert me om nog harder te werken en ze te zeggen dat zij het nog beter kunnen dan ik", aldus Kudus tegenover de NOS.

Dit seizoen heeft Kudus na één jaar bankzitten een basisplaats veroverd als valse nummer negen bij Ajax. In augustus leek de Ghanees international nog te vertrekken bij de Amsterdammers, toen Everton op de deur klopte. "Er diende zich een kans aan en ik ging ervoor. Het is niet doorgegaan en dat hoofdstuk is nu afgesloten, nu ben ik hier."

"Ik weigerde niet echt te trainen. Ik heb met de trainer gesproken, we zijn ook maar mensen en er speelde van alles. Dus ik weigerde niet echt te trainen, maar ik zat met psychische dingen. Het was heel belangrijk om alles goed op een rijtje te trainen. Daarna ben ik weer gaan trainen en werken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie