Nieuws

Yilmaz krijgt hulp van 'Fortuna-tolk' Özyakup: 'Veel nieuws wat niet waar is'

Yilmaz krijgt hulp van 'Fortuna-tolk' Özyakup: 'Veel nieuws wat niet waar is'

18 september - 10:18
0

Na de eerste overwinning van Fortuna Sittard in de Eredivisie dit seizoen was er ook een andere primeur. Burak Yilmaz verscheen voor het eerst voor de camera van ESPN met Oguzhan Özyakup als tolk.

Eerder sloeg Yilmaz na de wedstrijd tegen NEC een interview over vanwege het ontbreken van een tolk. Na afloop van het met 1-0 gewonnen duel met Excelsior verhielp Özyakup dat probleem.  "Ik heb Sjoerd (Ars, red.) al verteld dat hij wat meer moet betalen, ik ben een tolk hier", lacht de spelverdeler.

Yilmaz geeft aan dat het niet zijn bedoeling was om steeds niet voor de camera te verschijnen. "Vorige week werd ik gevraagd voor een interview en daaraan wilde ik wel meewerken, maar met een tolk. Ik kan mijn emoties en gevoelens niet volledig in het Engels geven. Toen ik na de wedstrijd kwam, was er echter geen tolk", aldus de 37-jarige spits. "Sorry dat het verkeerd is gegaan, maar de tolk was er niet. Zolang ik niet perfect Engels praat, spreek ik liever via een tolk."

De routinier geeft aan dat hij het geen probleem vindt om voor de camera te verschijnen. "Er is veel nieuws naar buiten gekomen wat niet waar is: als jullie iets willen weten, dan sta ik altijd open om te praten. Maar het liefst met iemand erbij", benadrukt de 77-voudig Turks international.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie