Reactie

Weghorst voegt daad bij woord en lost belofte in met doelpunt voor Besiktas

Weghorst voegt daad bij woord en lost belofte in met doelpunt voor Besiktas

17-09-2022 21:34 Laatste update: 23:11

Besiktas-spits Wout Weghorst heeft zaterdag met een doelpunt bijgedragen aan het gelijkspel (2-2) tegen Istanbulspor. Daarmee lost de Nederlander, die zijn trainer Valérien Ismaël deze week verzekerde te gaan scoren, zijn belofte in.

De Turkse grootmacht verloor afgelopen maandag van Basaksehir (0-1). Weghorst wist in dat duel geen potten te breken. Diverse Turkse media wisten vervolgens te melden dat de oud-spits van onder meer Heracles Almelo en AZ Alkmaar deze week met Ismaël sprak over een manier om een meer prominente rol te gaan spelen in het elftal. Tijdens dat gesprek zou de spits beloofd hebben om tegen Istanbulspor te scoren. 

Vlak voor rust kreeg Weghorst een goede bal van ploeggenoot Gedson Fernandes, waarna hij prima afwerkte in de verre hoek. Het is de derde treffer voor de spits die onlangs op huurbasis overkwam van het uit de Premier League gedegradeerde Burnley. Ondanks de treffer van de Nederlander wist Besiktas, dat nu derde staat, niet te winnen. 

Weghorst kan zich nu gaan melden bij Oranje. Hij is onderdeel van de selectie van bondscoach Louis van Gaal. Op 22 september en 25 september speelt het Nederlands elftal Nations League-wedstrijden tegen respectievelijk Polen en België.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!