Nieuws

Kramer en Vaessen 'gewoon' bij RKC ondanks negatief media-optreden na duel met PSV

Kramer en Vaessen 'gewoon' bij RKC ondanks negatief media-optreden na duel met PSV

17-09-2022 19:44 Laatste update: 19:46

Michiel Kramer en Etienne Vaessen staan zaterdagavond in de basis bij het duel tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur. De twee spelers waren vorige week ontsteld door het penaltymoment in het duel met PSV en liepen over van woede op het veld en in interviews. 

Zowel Kramer als Vaessen hebben van de tuchtcommissie een boete van duizend euro ontvangen met een jaar proeftijd. Xavi Simons ging in de blessuretijd naar de grond en daar wilde doelman Vaessen niets van weten. Kramer sprak achteraf in de media van een 'topclubpenalty' en zei zelf scheidsrechter Serdar Gözübüyük drie jaar te schorsen als het aan hem lag. 

RKC besloot niet in hoger beroep te gaan, maar vond de straf zwaar overdreven en sprak daar de teleurstelling over uit. De club laat nu voor een tweede keer zien de eigen spelers te steunen en heeft geen van beiden naar de bank verwezen. RKC staat momenteel dertiende in de Eredivisie en kan de punten tegen Cambuur, dat veertiende staat, goed gebruiken. De aftrap is om 20.00 uur. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!