Nieuws

Tadic nog steeds zielsgelukkig bij Ajax: 'Hier zijn legendes gevormd'

Tadic nog steeds zielsgelukkig bij Ajax: 'Hier zijn legendes gevormd'

17-09-2022 17:58

Dusan Tadic werd onlangs bijna overvallen voor zijn huis in Amsterdam, maar de Serviër is nog altijd zielsgelukkig bij Ajax. De aanvaller stelt dat legendes worden gevormd bij de Amsterdamse club. 

Tadic ging in gesprek met De Telegraaf over de poging van de overval en zijn leven in Amsterdam. Spijt van zijn keuze om naar Ajax te gaan, heeft Tadic nooit gehad. "Ajax was altijd mijn club. En hoewel ik meer en betere aanbiedingen had, wilde ik per se naar Amsterdam. Daar droomde ik als kleine jongen al van. En nu kon ik die jongensdroom waarmaken. De slogan is: ’Ajax is de mooiste club van allemaal’. En ik weet dat die klopt. Jonge spelers moeten zich gaan realiseren hoe groot Ajax is. Hier zijn legendes gevormd en je voelt in ons stadion de historie. Het is een onbeschrijflijk mooi gevoel."

Tijdens de transferperiode in de zomer wilden enkele jonge spelers weg. Tadic denkt dat de jeugd onderschat hoe groot Ajax is. "Ja, dat denk ik soms wel. Pas als ze naar een andere club gaan, beseffen ze wat ze hadden: alles!", stelt Tadic. Onder de nieuwe trainer, Alfred Schreuder, is volgens Tadic weinig veranderd. "Weinig, omdat Erik en Alfred dezelfde filosofie en manier van werken hebben. We hebben veel andere spelers, maar volgen dezelfde lijn. Alleen op detailniveau zijn er verschillen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!