Nieuws

VI en ED spreken Brands tegen: 'RVC PSV drong wel degelijk op transfer aan'

VI en ED spreken Brands tegen: 'RVC PSV drong wel degelijk op transfer aan'

17-09-2022 16:03

Marcel Brands ontkent dat de afgelopen transferperiode de nekslag heeft gegeven aan Directeur Voetbalzaken John de Jong, maar het Eindhovens Dagblad en Voetbal International stellen van wel. De Raad van Commissarissen wilde volgens VI en het ED wel degelijk Cody Gakpo of Ibrahim Sangaré verkopen. 

Chelsea besloot uiteindelijk niet door te pakken op Sangaré en het bod van Leeds United op Gakpo stond de clubleiding niet voldoende aan. Gakpo zou voor 43 miljoen de overstap kunnen maken naar Leeds, maar Brands nuanceert dat bedrag.

"Het was dertig miljoen plus dertien, waarvan twee miljoen bonussen realistisch", zegt Brands, geciteerd door VI. "Zes miljoen zouden we bijvoorbeeld krijgen als ze de Champions League zouden halen. Dit was het allerbeste bod en daar hebben we met zijn allen nee tegen gezegd."

Brands houdt vol dat dit een gezamenlijk besluit was. "Met de hand op mijn hart kan ik zeggen dat er geen bod op Cody is geweest waar de directie of de rvc tegen heeft gezegd: dit moeten wij doen. Er is nooit een stemming geweest, dat lees ik ook overal. Wel hebben we gesteld dat als er bepaalde biedingen zouden komen, dat we moesten verkopen. Niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook omdat er voor mijn tijd afspraken zijn gemaakt met het kamp Gakpo", besluit Brands. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!