'Ajax wordt afgewezen door De Boer en Lodeweges in zoektocht naar opvolger Vos'

'Ajax wordt afgewezen door De Boer en Lodeweges in zoektocht naar opvolger Vos'

27-11-2021 19:45 Laatste update: 21:20
Beloften Eredivisie 0 Reacties

Na het plotselinge vertrek van trainer Dave Vos bij Ajax zijn de Amsterdammers hard op zoek naar een opvolger die Ajax O18 moet gaan leiden. Namen die worden genoemd zijn onder anderen Dwight Lodeweges, Hedwiges Maduro en oud-hoofdtrainer Frank de Boer.

De 38-jarige Vos is vertrokken naar Schotland om daar assistent te worden van Giovanni van Bronckhorst bij Rangers FC. Vos werkte al sinds 2011 voor Ajax en had het gevoel dat zijn doorgroeimogelijkheden binnen de club beperkt waren, zo schrijft Ajax Showtime

De eerste persoon die Ajax benaderde om de klus op zich te nemen was niemand minder dan oud-bondscoach Frank de Boer. Ondanks dat De Boer wel interesse toonde in de functie, is het toch niet gekomen tot een hereniging tussen De Boer en de club waar hij al zoveel jaren spendeerde. Ook ervaren Eredivisie-trainer Dwight Lodeweges werd door Ajax gepolst voor de functie, maar hij heeft de Amsterdammers vriendelijk afgewezen.

De naam van oud-Ajacied Hedwiges Maduro werd eveneens genoemd als eventuele opvolger van Vos. Maduro is momenteel trainer van Almere City O21. Inmiddels maakten de Amsterdammers bekend dat ze intern op zoek gaan naar een vervanger. Totdat er een opvolger voor Vos is gevonden, zal assistent Steven Pienaar de leiding nemen over de jeugdploeg. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie