Nieuws

Marcel Brands over opvolging van De Jong: 'Dat is een geluk bij een ongeluk'

Marcel Brands over opvolging van De Jong: 'Dat is een geluk bij een ongeluk'

17-09-2022 13:26 Laatste update: 15:56

Marcel Brands heeft nog niet nagedacht over de opvolging van de ontslagen John de Jong bij PSV. De algemeen directeur van de Brabanders erkent dat de Eindhovenaren de tijd hebben om de geschikte kandidaat te vinden, maar stipt tegelijkertijd aan dat enige haast geboden is.

Vrijdag werd De Jong op straat gezet door PSV. De technisch directeur wordt door de raad van commissarissen verantwoordelijk gehouden voor het feit dat er geen grote uitgaande transfer heeft plaatsgevonden bij de topclub. "Ik heb er nog niet over nagedacht, het is heel vers natuurlijk", zegt Brands tegen PSV TV. "Ik had gisterenochtend (vrijdagochtend, red.) nog de hoop dat het goed zou komen. Dat is helaas niet gelukt. Dat er een vervolg moet komen is duidelijk. Daar gaan we rustig naar kijken."

De beleidsbepaler benadrukt dat PSV zich niet zal haasten. "Het geluk bij een ongeluk is dat we daar even de tijd voor kunnen nemen. Aan de andere kant staat de volgende transferwindow eerder op het plan dan normaal. Officieel gaat de markt pas open in januari, we stoppen al in half november", doelt Brands op het WK dat plaats zal vinden vanaf november. Daardoor zullen de competities eerder dan gebruikelijk komen stil te liggen. "Je kunt je voorstellen dat het allemaal wat eerder gaat beginnen en daar zullen we intern zo goed mogelijk naar kijken om dat op te lossen voor PSV."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie