Opinie

Been adviseert Slot Danilo te passeren: 'Niet dat hij er niets van bakt'

Been adviseert Slot Danilo te passeren: 'Niet dat hij er niets van bakt'

17-09-2022 12:52
1

Arne Slot verkeert net als vorig jaar in een ongekende luxepositie. Waar de Feyenoord-trainer afgelopen seizoen de keuze had tussen Cyriel Dessers en Bryan Linssen strijden inmiddels Danilo en Santiago Giménez om een plek in de punt van de aanval bij de Rotterdammers. Mario Been adviseert Slot om voor de laatstgenoemde te kiezen.

Tot dusver ontfermen de twee nieuwelingen zich met succes over de erfenis van Linssen en Giménez. Vooral van de Mexicaans international is de oud-trainer van Feyenoord onder de indruk. "Daar gaat Feyenoord veel plezier aan beleven, daar ben ik heilig van overtuigd. Hij heeft iets extra's", zegt Been in de Dick Voor Mekaar Podcast van Voetbal International.

Diverse invalbeurten luisterde Giménez al op met een doelpunt. Zo scoorde hij twee keer tegen SS Lazio en was hij donderdag nog trefzeker tegen Sturm Graz (de 5-0). "Hij heeft die absolute drang naar de goal, hij wil per se scoren. Je ziet het aan alles. Aan de vooracties en de agressiviteit in het strafschopgebied", vervolgt Been.

Danilo krijgt tot dusver de voorkeur van Slot en daar kan Been zich in vinden. "Het is niet dat hij er niks van bakt. Maar met de tijd wordt Giménez wel de eerste spits van Feyenoord. Hij hoeft niet veel beter mee te voetballen. Dessers was ook geen kanjer in het meevoetballen. Dat soort spitsen staan op de plekken om de bal erin te schoppen. Dat vind ik toch wel belangrijk voor een spits."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!