Fenomeen Haaland scoort bij rentree en krijgt middelvinger naar zijn hoofd

27-11-2021 19:17

Borussia Dortmund heeft een 1-3 zege geboekt op bezoek bij VfL Wolfsburg. Door goals van onder andere Donyell Malen en de teruggekeerde Erling Haaland staat de Duitse topploeg, in ieder geval voor even, bovenaan in de Bundesliga. Haaland zorgde daarbij voor flinke irritatie op de thuistribunes.

De score werd in Wolfsburg al na twee minuten geopend door niemand minder dan Wout Weghorst. De Nederlandse spits maakte zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Een vervelende reeks werd daarmee afgesloten voor de thuisploeg, in de afgelopen negen wedstrijden tegen Dortmund wist de ploeg van Weghorst geen enkele goal te maken.

In de 35e minuut legde scheidsrechter Sven Jablonski de bal op de stip en Emre Can wist deze buitenkans om te zetten in de gelijkmaker. Donyell Malen begint steeds beter te spelen in het geel-zwarte shirt, hij schoot in de 55e minuut raak van afstand en bracht zijn ploeg daarmee op voorsprong. De oud-PSV'er krijgt er wel weer een aardige concurrent bij, want in de 73e minuut maakte Erling Haaland zijn rentree na meer dan een maand blessureleed.

Het Noorse fenomeen had niet lang nodig om het net te vinden, in de tachtigste minuut bepaalde hij de eindstand op 1-3. Zijn bijzondere manier van juichen viel niet in de smaak bij een vrouwelijke supporter op de thuistribune, zij kon het niet laten om een middelvinger op te steken naar de nummer twee op de topscorderslijst van de Bundesliga.