Breaking news

Brands geeft tekst en uitleg: 'Geen opdracht gekregen om De Jong te ontslaan'

Brands geeft tekst en uitleg: 'Geen opdracht gekregen om De Jong te ontslaan'

17-09-2022 11:53 Laatste update: 11:56
1

Marcel Brands, algemeen directeur bij PSV, heeft tekst en uitleg gegeven over het ontslag van John de Jong bij de Eindhovenaren. Volgens de bestuurder lag de vertrouwensbreuk tussen de rvc en de ontslagen technisch directeur ten grondslag aan het vertrek van De Jong. Brands benadrukt dat hij geprobeerd heeft de ontslagen topman binnenboord te houden.

PSV onthief De Jong vrijdag officieel uit zijn functie, ondanks een contract tot medio 2024. "Als je formeel kijkt kan de rvc de algemeen directeur en de technisch directeur ontslaan", zegt Brands tegen PSV TV. "Zij kunnen geen andere directieleden ontslaan, maar dat is aan de algemeen directeur. Dat is niet aan de orde geweest. Ik heb geen opdracht gekregen om John te ontslaan. Daar zou ik zelf een heel groot probleem mee hebben gehad."

"Wij hadden als directie het gevoel dat we niet met zijn vieren op een dusdanige manier kunnen kantelen dat het vertrouwen in John terug kon komen. We hebben daar alle partijen voor nodig. John had daar niet het goede gevoel bij. Hij is een gevoelsmens."

De Jong vroeg Brands wat hij zou doen op het moment dat de rvc het vertrouwen in hem zou opzeggen. "Dat is een heel moeilijke vraag, maar waarschijnlijk zou ik hetzelfde hebben gedaan. Het neemt niet weg dat ik vanuit mijn rol heb geprobeerd om John te overtuigen toch te blijven. Daar heeft hij lang over getwijfeld en nagedacht. Uiteindelijk heeft hij aangegeven daar niets voor te voelen en dat erg teleurgesteld was dat de rvc het vertrouwen in hem had verloren", aldus Brands.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!