Trauner voelt zich thuis bij Feyenoord: 'Voetbal leeft hier, dat is duidelijk'

Trauner voelt zich thuis bij Feyenoord: 'Voetbal leeft hier, dat is duidelijk'

Gernot Trauner ontpopt zich in zijn eerste paar maanden bij Feyenoord al tot een publiekslieveling. De Oostenrijker zit op zijn plek in Nederland en geniet van de spelopvatting in de Eredivisie, al kent hij ook een handjevol aanpassingsproblemen.

Trauner pakte met zijn gezin de fiets om een rondje te maken, toen hem plots iets opviel. "Ik zag maar drie versnellingen en vroeg me af waar de andere achttien waren. Tot mijn vrouw zei: die heb je hier helemaal niet nodig, alles is hier vlak", erkent hij lachend in gesprek met het Algemeen Dagblad

De 29-jarige mannetjesputter mag buiten het veld af en toe nog niet helemaal gesetteld zijn, binnen de lijnen maakte hij vanaf zijn eerste minuten indruk. "Ik voel me thuis, hoewel ik mij soms ook verwonderde. Zelfs de kleinste clubs in de Eredivisie proberen ondanks de pressing tegenover zich lekker op te bouwen." Hoewel de stadions nu weer achter gesloten deuren afgewerkt worden, heeft Trauner ervaren wat voetbal met mensen in Nederland doet. "Het voetbal leeft in Nederland, dat is duidelijk."

Zijn sterke optredens blijven niet onopgemerkt. Ras-Feyenoorder Willem van Hanegeme complimenteerde hem onlangs zelfs. Trauner blijft desondanks stoïcijns. Ik krijg vast niet alles mee, maar dat de mensen en zeker oud-spelers content zijn met mijn spel, dat is mooi om te horen. Ik loop al een tijdje mee, ik weet ook dat het na twee mindere wedstrijden al kan omslaan, maar dat het de mensen bevalt hoe ik verdedig en probeer op te bouwen, dat ervaar ik als een compliment."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie