Nieuws

De Jong koud en zakelijk vertrokken bij PSV: 'RvC al langere tijd ontevreden'

De Jong koud en zakelijk vertrokken bij PSV: 'RvC al langere tijd ontevreden'

17-09-2022 09:14 Laatste update: 09:38

John de Jong vertrok vrijdag bij PSV na een interne machtsstrijd nadat de Raad van Commissarissen al langere tijd ontevreden was over de situatie binnen de club, stelt het Eindhovens Dagblad. De technisch directeur pakte zijn biezen en vertrok na 22 jaar in Eindhoven.  

Nadat het nieuws van het aanstaande vertrek van De Jong vrijdagmiddag naar buiten kwam, raakt alles in een stroomversnelling. Waar de Eindhovenaren altijd te boek staan als een warme familieclub, zijn de onderhandelingen met De Jong koud en zakelijk afgerond schrijft het ED. De Jong kreeg eerder deze week van de RvC van PSV het signaal dat hij niet lang meer verbonden zou blijven aan de club en trok daarop zelf zijn conclusies. De kwestie is vrijdag afgehandeld waarbij de voormalig speler van PSV een groot deel van zijn salaris mee krijgt. Daarnaast hoefde De Jong de RvC helemaal niet meer te zien. Hoewel de oud-middenvelder altijd met een leeuwenhart vocht voor de club bleken zijn laatste dagen uiterst pijnlijk bij PSV.

Het niet verkopen van Cody Gakpo of Ibrahim Sangaré is op zich niet de reden geweest voor het sneuvelen van De Jong. De raad van Commissarissen was al langere tijd ontevreden over de sportieve prestaties en voortgang van de club en namen dat de voormalig scout steeds vaker kwalijk. Daarnaast is de financiële boekhouding van de club ondermaats. Binnen de Stichting PSV wordt herkend dat PSV een grote financiële opdracht heeft. Al met al was de RvC ontevreden over het handelen van De Jong en zagen ze in hem niet langer de juiste man.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s